AGENDA d'activitats
DE DILLUNS 6 A DIJOUS 9 D'ABRIL DE 2020
Viatge de Setmana Santa
«LA CIUTAT DE LIÓ I ELS MONUMENTS DEL DELFINAT: VIENA DEL DELFINAT, ABADIA DE SAINT-ANTOINE-L’ABBAYE».

A càrrec de : la Sra. Rosa M. Martín i del Dr. Joaquim Graupera.
Organitza: Amics de l’Art Romànic – Filial de l’Institut d’Estudis Catalans
Programa:
·         El dilluns 6 es visitaran els monuments de la ciutat de Viena del Delfinat (Vienne).
·         El dimarts 7, la visita serà al Musée Gallo-Romain i el teatre de Lugdunum, la catedral de Saint-Jean, les esglésies medievals de Saint-Pierre, Saint-Paul i el Vieux Lyon.
·         El dimecres 8 es visitarà el Musée des Tissus, el Musée des Beaux- Arts i l'església de Saint-Bonaventure. Al retorn, el dijous 9, es visitarà l'Abadia de Saint-Antoine-l’Abbaye (segles XIII-XV), al Delfinat.
Lloc i hora de trobada: Ronda Universitat, entre plaça Universitat i carrer Balmes, el dilluns 6 d'abril, a les 6:00 h.
Preu: 569€ per persona en habitació doble per als socis. 600€ per als no socis. Suplement habitació individual: 117€. El preu inclou: El viatge d'anada i tornada, 3 nits d'hotel a Lió, 3 esmorzars, 4 dinars i 3 sopars. Assegurança de viatge. Les entrades als museus i monuments no estan incloses en el preu del viatge.
Inscripció i ingrés en compte: A partir del 21 de febrer i fins al 16 de març.
Número de compte: ES20 2100 0963 6402 0009 6403.
NOTA: Si la persona inscrita té un problema amb alguns tipus de menjar, cal que ho comuniqui i s’informarà a l'agència.
IMPORTANT: Abans de fer el pagament de totes dues sortides, confirmar per telèfon o per correu electrònic si hi places. Cal fer constar el nom i cognoms de la persona que fa l’ingrés, el nombre de persones inscrites i, un cop fet el pagament, informar-ne també a la Blanca Betriu per via telefònica (93 552 91 04) o per correu electrònic (bbetriu@iec.cat ). És imprescindible dur el resguard de pagament el dia de la sortida.
  
Dilluns, 30 de març de 2020, 19.00h
Presentació del llibre
 «Les portalades gòtiques a la Corona d’Aragó»

Conté el meu article: «Les portades seriades del darrer gòtic al baix Maresme i el Vallès Oriental i el comerç de materials prefabricats en pedra de Montjuic»

Lloc: Sala Pere i Joan Coromines, Institut d’Estudis Catalans, carrer del Carme 47, Barcelona.
Organitza : Amics de l’Art Romànic de l’Institut d’Estudis Catalans

  


 Dissabte, 25 d’abril de 2020
Sortida
«L’Empordà romànic». Es visitaran les esglésies de Sant Joan de Bedenga (Bellcaire d’Empordà); Sant Julià de Boada; Sant Esteve de Canapost; Sant Marti de Romanyà de la Selva. »
A càrrec del  Dr. Joaquim Graupera, d’Amics Art Romànic
Lloc i hora de trobada: Ronda Universitat, entre plaça Universitat i carrer Balmes, a les 7:00 h.
Preu:  60 € socis, 65 € no socis. El preu inclou el viatge i l’entrada al monument.
IMPORTANT: Cal fer constar el nom i cognoms de la persona que fa l’ingrés, el nombre de  persones inscrites i, un cop fet el pagament, informar-ne a la Blanca Betriu per via telefònica o per correu electrònic. És imprescindible dur el resguard de pagament el dia de la sortida.
Número de compte: ES20 2100 0963 6402 0009 6403.
Inscripció i ingrés en compte: entre el dia 7 d’octubre i el 18 d’octubre  a l’adreça  bbetriu@iec.cat.
Telèfon contacte: 935 529 104

  Dissabte, 9 de maig de 2020
Comunicació
«La contribució dels estiuejants a la descoberta del patrimoni medieval del Maresme. »
A XIV TROBADA D'ENTITATS DE RECERCA LOCAL I COMARCAL DEL MARESME. “Estiueig i viatgers al Maresme”.
Lloc:  Centre Cívic de Santa Susanna.  Rambla dels Països Catalans, 2 - 08398 Santa Susanna
Organitza : Arxiu Comarcal del Maresme, SSOM Santa Susanna Origens i Memòria, Coordinadora de Centre d'Estudis de Parla Catalana i l'Institut Ramon Muntaner, Ajuntament de Santa Susanna, Consell Comarcal del Maresme

  
Dissabte, 13 i diumenge 14 de juny de 2020
Jornades
La contribució del Maresme a l'excursionisme científic català i al coneixement de l'art medieval.
Programa
Dissabte, 13 de juny
Lloc: Sala d’actes de l’Arxiu Comarcal del Maresme.  Carrer Palau ,16.  08301 -Mataró
·         9.00 h.- Presentació de les Jornades a càrrec d’Alexis Serrano (Director de l’Arxiu Comarcal del Maresme) i de Joaquim Graupera (AAR/IEC - Maresme Medieval) .
·         9.30 h.- «La contribució de l’excursionisme científic al coneixement i descoberta de l’art medieval i del patrimoni català» a càrrec de Francesca Español. Universitat de Barcelona - Amics de l’Art Romànic, filial de l’Institut d’Estudis Catalans.
·         10.30 h.- Pausa-cafè
·         11.00 h.- «Puig i Cadafalch i Josep Goday, dos mataronins a la missió arqueològica-jurídica de l'Institut d’Estudis Catalans a la ratlla d'Aragó del 1907» a càrrec d’Enric Soler i Raspall. Escriptor i editor.
·         12.00 h.- «El mataroní Ramon Arabia i la seva participació a la creació de l’Associació Catalanista d’Excursions Científiques» a càrrec de Víctor Ligos. Agrupació Científico-Excursionista de Mataró.
·         13.00 h.- «Carreras i Candi i l'Agrupació Científico-Excursionista en l'estudi de la història a Mataró» a càrrec de Pere Tió. Agrupació Científico-Excursionista de Mataró.
·         14.00 h.- Pausa dinar
·   16.00 h.- «Francesc Carreras Candi i les seves aportacions al coneixement del Maresme medieval» a càrrec de Joaquim Graupera. Amics de l’Art Romànic, filial de l’Institut d’Estudis Catalans – Maresme Medieval.
·         17.00 h.- «Les excursions científiques de Domènech i Montaner» a càrrec de Xavier Mas Gibert. Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner – Centre d’Estudis Canetencs.

Diumenge, 14 de juny, a les 8 h.
Lloc de trobada: Masia de Can Boet, carrer de Pablo Iglesias, 83 - Mataró
·         Sortida de Camp : «Els masos del marge esquerra de la riera d'Argentona» a càrrec d’Imma Bassols, Francesc Navarro i Josep Antoni Cerdà. Centre d’Estudis d’Arqueologia i Història de Mataró.
Organitza: Arxiu Comarcal del Maresme i Maresme Medieval.
Col·laboren: Agrupació Científico-Excursionista de Mataró, Amics de l’Art Romànic, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, Amics de Puig i Cadafalch, Centre d’Estudis d’Arqueologia i Història de Mataró, Centre d’Estudis Canetencs, Centre d’Estudis Domènech i Montaner, Consell Comarcal del Maresme, Ajuntament de Mataró
Lloc:  Arxiu Comarcal Maresme - Carrer d'en Palau, 32 - 08301 Mataró - Telèfon 937582459
Preus: Activitat gratuïta oberta a tothom. 30 places limitades a la visita per ordre d'inscripció. Cal reservar assistència a: acmaresme.cultura@gencat.cat  /  937582459 (de dilluns a divendres de 9 a 14 i de 15.30 a 18 h).
Per a més informació

Comentaris