dissabte, 21 d’abril de 2012

Finalment, Doctor en Història de l'Art


El passat dimecres 18 d'abril de 2012, a les 11.00 h del matí,  vaig tenir el plaer, per fi, de defensar la meva tesi doctoral, que s'havia d’haver fet  inicialment el dia 28 de març però que  es va suspendre per la vaga general. La tesi «L'art gòtic al Baix Maresme (segles XIII al XVI). Art i promoció artística en una zona perifèrica del comtat de Barcelona», que formava part del programa de doctorat “Història, teoria i crítica de les arts” del bienni 2002-2004, es va presentar al Departament de Història de l’Art de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona. La tutora del treball va ser la Dra Francesca Español i Bertran i el tribunal examinador va estar format per la Dra Milagros Guardia (Univ Barcelona) com presidenta; el Dr Francesc Fité (Univ Lleida) com a secretari i la Dra Coral Cuadrada (Univ Rovira i Virgili de Tarragona) com a vocal. A tots ells els voldria agrair els seus comentaris i observacions.  L’acte es va iniciar amb la meva presentació on vaig sintetitzar l’estudi presentat indicant l’estat de la qüestió del tema abans de la meva tesi, els objectius del mateix, la metodologia emprada i les meves aportacions i conclusions. Un cop acabada la meva exposició, van intervenir els diferents membres del tribunal, els quals  a més d’elogiar el treball van realitzar comentaris de millora de certs aspectes. En les seves apreciacions van destacar tant el punt de vista de l'extens anàlisi (molts anys de minuciós estudi sobre el terreny i de les múltiples fonts documentals), com també l’obra de síntesi que representa, molt fàcil de llegir però al mateix temps presentant una profunditat de coneixement. També van voler recalcar la meva tasca docent i de difusió del tema. Desprès de disposar un breu temps per comentar les seves apreciacions i de les intervencions finals dels doctors del públic (la Dra Francesca Español i el Dr. Josep Maria Roqué) i de un període de deliberació, em va atorgar un Excel·lent “cum Laude”.  Al final a proposta del públic es va cantar el “Gaudeamus Igitur”.
Des d’aquí voldria agrair la impecable direcció de la Dra Francesca Español que m’ha ajudat a perfeccionar, enriquir i millorar el treball amb les seves apreciacions i comentaris i pel seu caràcter entusiasta i engrescador que em va animar a seguir endavant en alguns moments complicats de la tesi. Voldria agrair també al suport dels molts que m’heu anat acompanyant en aquest viatge (la llista aquí seria llarga per exposar-la aquí, però figura a la introducció de la tesi). De tots ells, voldria dedicar un record especial als companys del Grup d’Història del Casal i d’Amics de l’Art Romànic, que sense la participació en aquestes no tindria l’experiència i bagatge que he assolit. També un record especial als diferents directors de l’Escola Pia Balmes pel seu suport i acompanyament, quan han fet que la feina no fos mai un impediment per poder fer certes activitats relacionades amb la tesi. Finalment, i com no, a la meva família que m’han acompanyat i a vegades  ”patit” les meves absències i capficaments.
Dr.Joaquim Graupera i la Dra.Francesca Español  (Tutora del treball)
Dr.Francesc Fité (Secretari del Tribunal); Dra Coral Cuadrada (Vocal del Tribunal); Dra,Francesca Español (Tutora del Treball); Dr.Joaquim Graupera (Doctorant) i Dra. Milagros Guàrdia (Presidenta del tribunal).

8 comentaris:

Pep Sans ha dit...

Quim, el títol que t’han reconegut és ben merescut i just.

Em consta que és fruit d’un esforç constant, apassionat, exigent, meticulós, tossut i resultat d’un treball, des de fa molt de temps, que de ben segur quedarà en benefici del patrimoni cultural de la ciutat i del país.

La Ciutat de Mataró i la Comarca té un deute d’agraïment i de reconeixement envers en Joaquim Graupera que, espero i desitjo, un dia o un altre tingui present de compensar.

A la gent de la zona us convido a llegir les seves cròniques, comentaris, etc, per, com m’ha passat a mi, descobrir historia que tenim al costat de casa i que, per ignorància meva, no sabia.

Dr. Joaquim Graupera Graupera, moltes felicitats, per molts anys i gràcies per la teva feina.

El Racó Natural ha dit...

Moltes felicitats!!!!!
t'ho mereixes desprès de tanta entrega i dedicació.
Ara a descansar una mica (si et deixen)
Una abraçada

Cristina

Anònim ha dit...

Moltes felicitats, Joaquim!!!!

Ramon Coll

Toni Civit ha dit...

Benvolgut amic Quim, Dr Graupera!, rep la meva més sincera enhorabona! Celebro moltíssim la teva graduació com a doctor. És un magnífic reconeixement a molts anys de feina constant, rigorosa i apassionada per la història i per la comarca del Maresme.
Moltes felicitats!

Sílvia Arniches Hill ha dit...

MOLTES FELICITATS QUIM!
Estic molt contenta per tu. Encara recordo que vas ser de les primeres persones que vaig conéixer a la Facultat, i dels bons moments que vam passar. Sempre t'he tingut present i tinc ganes de felicitar-te en persona.
FELICITATS DOCTOR!
Una forata abraçada.
Sílvia

Esteve i Esther ha dit...

Enhorabona Quim desde l'hospital, on m'estic recuperant d'una operació de cor, Ya t'explicaré

joanloam ha dit...

La meva enhorabona pel teu doctorat Quim.

Trobo molt interessant el teu bloc, del qual m'he fet seguidor.

Salutacions.

Joan

Esteve i Esther ha dit...

Fa dies et vaig felicitar però alguna cosa vaig fer malament i no es va publicar. Et comentaba qu a mi el dia 20 em van operar del cor. Tot va anar bé i ja sóc a casa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...