diumenge, 9 de juny de 2013

Adéu o arreveure Grup d’Història del Casal

El passat dissabte 25 de maig del 2013 va tenir lloc l’Assemblea Ordinària de socis del Grup d’Història del Casal de Mataró. En la mateixa vaig comunicar la meva decisió d’abandonar el càrrec de vocal de la Junta Directiva, fet que va ser aprovat.
Els motius pel qual he arribat a prendre aquesta decisió es basen en la dificultat de compaginar la meva vida familiar i laboral amb les tasques del Grup, a banda, de les obligacions que he anat contraient amb altres entitats, com ara Amics de l’Art Romànic de l’Institut d’Estudis Catalans, que en aquests moments em demanen molta més atenció.
Fa ara 27 anys vaig tenir el plaer de col·laborar en la fundació del Grup d’Història del Casal. En aquella època ens movia la inquietud i les ganes de fer coses per divulgar la història i el patrimoni de Mataró i el Maresme.
El GHC ha estat una escola per mi. He après molt sobre coses que desconeixia:  l’organització d’actes; com portar una entitat; sobre les diferents formes de plantejar els temes que han mostrat tots els historiadors que han passat durant aquest anys a fer xerrades i un llarg etc.... Hi ha hagut moments durs que han fet necessari un sobreesforç important (com el cas de la confecció de l’Estendard de Ripoll) però la majoria de records que me’n porto son records agradables i positius, sens dubte. El més positius són les amistats que he fet que en són moltes i moltíssims bons records.  Voldria donar les gràcies a tots aquells que han fet possible tot això, que en sou molts i per por a no descuidar-me a ningú, preferiria no citar-vos personalment.
Ara però és el moment de dir ADÉU. Crec que el GHC necessita noves veus, noves cares i nova força. Se’ns dubte que estaré disponible per tot allò que necessitin, segons sigui la meva disponibilitat en aquell moment. Per això, puc dir ARREVEURE ja que la meva voluntat és de seguir col·laborant amb el Grup amb tot allò necessari, des de la rereguarda i evidentment penso continuar col·laborant com la resta de socis.
Me’n vaig amb el plaer de la feina ben feta, que és molta i amb la idea que una gran part dels objectius inicials que ens vàrem proposar s’han acomplert amb escreix.

Es per tot això que no dic un adéu definitiu sinó un arreveure i un fins sempre.


Membres de la primera junta del GHC el 1986. D'esquerra a dreta i de dalt a baix, Imma Bassola, Joaquim Graupera, Lluïsa Lairet, Carme Espriu, M.Josep Castillo, Emilio Rodríguez, Antoni Llamas i Josep Ramis.
Foto de comiat amb alguns membres de la junta actual del GHC (Assemblea del 25 de maig del 2013). D'esquerra a dreta i de dalt a baix, Joaquim Graupera, Núria Gómez, Lluïsa Lairet, Jaume Vellvehí, Antoni Llamas i Joan F.Clariana.

7 comentaris:

David Farell ha dit...

Molt agraït per la feina que has fet i per la que sens dubte continues fent.

Esteve i Esther ha dit...

Totes les coses tenen un final i, per un motiu o un altre, un dia hem de deixar-les. Una abraçada Quim !!!

Anònim ha dit...

Enhorabona per la molta i bona feina feta durant aquests anys.
Emprèn nous reptes i que siguin com els anteriors exitosos.
Des de moltes posicions es pot treballar per una mateixa finalitat: donar a conèixer la història i cultura del Maresme.
Endavant, queda molta feina per fer.
Joan Florensa
Escola Pia de Catalunya. Arxiu Provincial

Anònim ha dit...

Molt bona feina, Quim. Has estat fent, i seguiràs fent, un important servei per al coneixement de la història de Mataró i el Maresme amb un entusiasme que ja m'agradaria a mi que el tingués més d'un catedràtic d'Universitat.
Vàreu començar amb bona voluntat i sense el suport institucional dels que fan les coses amb les espatlles cobertes i heu superat més d'un quart de segle d'activitat incansable. Té gran valor el programa de ràdio, el blog, la difusió del romànic i del gòtic...
Espero que segueixis igual, però sense estar a la Junta, i et desitjo que el treball a l'IEC sigui ben fecund.
I confio anar veient les novetats en el teu blog.
Per cert, mirant les dues fotos veig que has canviat d'ulleres.
Pere Tió Casas

Anònim ha dit...

Molta sort en aquesta nova etapa!!!
Alexandra Capdevila Muntadas

Anònim ha dit...

Moltes gràcies, Quim, per tot el que has fet i per tot el que encara faràs. Que tinguis molta sort i molt d'encert.

josep samon forgas

Anònim ha dit...

Hola Quim,
Moltes gràcies per la tasca que has estat fent durant tots aquests anys, que estic segura que continuarà i que serà un “arreveure”. No podem deixar de perdre el contacte amb una persona com tu, seria una llàstima, però sé que continuaràs treballant en altres entitats i que si et necessitem, sempre seràs allà.
Una abraçada molt forta i records a la família.

Neus Alsina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...