dimarts, 16 d’agost del 2022

"La contribució dels estiuejants a la descoberta del patrimoni medieval" a Tribuna del Maresme


Aquest més d'agost, en la publicació Tribuna del Maresme, núm. 380 (agost 2022) s'ha publicat un article meu sobre "La contribució dels estiuejants a la descoberta del patrimoni medieval". L'article va ser exposat per primer cop a la XIV Trobada d’Entitats de Recerca Local i Comarcal del Maresme que es va celebrar el 
dimarts 8 d’octubre de 2021 a Santa Susanna amb l’ajut dels companys del centre SOMM (Santa Susanna Orígens i Memòria) i de l’Ajuntament d’aquesta població. 

L'article preten divulgar en aquest número estienc com a finals del s.XIX i a principis del s.XX, alguns dels estiuejants que van venir a la comarca del Maresme, es van veure captivats pel patrimoni de les poblacions que els varen acollir. Al llarg de l'article es presenta una selecció dels més influents, les seves obres editades i la seva contribució a conèixer les restes i la història medieval de la comarca. A tall d'exemple es poden citar les figures de Joaquim Salarich i Verdaguer (Vic, 1816 - Caldes d'Estrac,1884), Francesc Carreras Candi (Barcelona, 5 de juliol de 1862-1937), entre altres.

L'article es pot llegir en :