diumenge, 30 de març del 2008

Exposició al MNAC

El passat 15 de març vaig poder assitir a l'exposició del MNAC sobre "El romànic i la Mediterrània. Catalunya, Toulouse i Pisa. (1120-1180)", organitzada pel Museu Nacional d’Art de Catalunya, en coproducció amb el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya i la Sociedad Estatal de Conmemoraciones Culturales (SECC), adscrita al Ministerio de Cultura.

Aquesta visita va estar comentada de forma brillant pel Dr. Manuel Castiñeiras i González, conservador del Departament d'Art Romànic de l'esmentat Museu i l'activitat va estar organitzada per l'associació Amics de l'Art Romànic, filial de l'Institut d'Estudis Catalans.

L'exposició mostra una de les etapes més brillants del romànic: el segle XII a l'occident mediterrani. Crec que és una ocasió única per veure reunides un gran quantitat d'obres mestres que avui es troben disperses a diferents museus de França, Itàlia, Anglaterra i els Estats Units. En aquesta exposició també podem gaudir de les escultures de la catedral de Pisa, dels monuments de Toulouse i de la portada de Sant Pere de Rodes, obra del Mestre de Cabestany. La mostra es completa amb una recreació en 3D de la magnífica portada de Ripoll (projecte liderat per la Universitat Politècnica de Catalunya, en col•laboració amb el Consiglio Nazionale delle Ricerche de Pisa amb el suport del Departament d’Innovació Universitats i Empresa). Crec que no us l'haurieu de perdre !!!

Per a més informació: