dijous, 17 de maig del 2018

Presentació a Malgrat del llibre de Xavier Soldevila sobre Malgrat medieval

El passat diumenge 29 d’abril de 2018 es va presentar a l'Arxiu Municipal de Malgrat, el llibre d'en Xavier Soldevila, «Entre el Capaspre i La Tordera. Orígens i primeres passes de Malgrat (segles X-XV)». El contingut llibre mostra els resultats de la 11a Beca d'Investigació (2012), dedicat a la història medieval, que va atorgar l'Arxiu Municipal a l’autor. El responsable de l'Arxiu Municipal, Josep Maria Crosas va ser l'encarregat de conduir l'acte.
Xavier Soldevila i Temporal, veí de Sant Genís de Palafolls, és catedràtic d'ensenyament secundari de l'Institut Euclides de Pineda de Mar i és també membre de l'Institut de Recerca Jaume Vicenç i Vives de la Universitat de Girona i de l'associació d'Història Rural de les comarques gironines. Ha publicat nombrosos treballs i guanyat diverses beques de recerca. 
Paral·lelament a la presentació del llibre, Xavier Soldevila ofereix un curs d'introducció a la història medieval de Malgrat de Mar els dies 10, 17 i 24 de maig als locals de l'Arxiu Municipal de 19:30 h a 20:30 h. 
Si voleu adquirir el llibre el podreu trobar al mateix Arxiu Municipal o a la llibreria La Pilona de Malgrat de Mar al preu de 20 euros

L'autor X. Soldevila  i el responsable de l'Arxiu Municipal, Josep Maria Crosas al començament de l'acte [Foto SSOM]