dissabte, 25 de gener del 2020

Presentació del llibre «Autobiografia de Mataró»

El dimarts 3 de desembre de 2019 a les 19 h, a la Sala d’Actes del Casal Aliança es va presentar la monografia que recull la història de Mataró, des dels seus orígens fins a l'actualitat, a través de reproduccions d'alta qualitat de documents textuals, iconogràfics o cartogràfics, fotografies, peces de museu i objectes emblemàtics de la ciutat. 
L’obra coordinada per la Dra. Alexandra Capdevila i el Director de l’Arxiu Comarcal del Maresme Alexis Serrano compta amb la participació de 32 historiadors i historiadores de la ciutat, així com la col·laboració i suport dels arxivers i arxiveres de l’Arxiu Comarcal del Maresme i la col·laboració del Museu Arxiu de Santa Maria, l'Arxiu Parroquial de Sant Josep i la Fundació Iluro. 



L'acte de presentació, va comptar amb les intervencions del Sr. Marc Bosch, conseller delegat de Cultura del Consell Comarcal del Maresme, l'il.lm Sr. alcalde de Mataró David Bote i els dos coordinadors del volum. L'acte, que va estar organitzat conjuntament per l’Arxiu Comarcal del Maresme, l’Ajuntament de Mataró, el Consell Comarcal del Maresme i l’Editorial Efadós, s’inclou dins la celebració dels 600 anys del naixement de les municipalitats de Mataró, Vilassar i Argentona que es va celebrar al llarg del 2019. 
Sobre temàtica medieval es tracten diversos aspectes amb articles escrits per la Dra. Roser Salicrú, el Dr. Enric Subiñà i per mi mateix. En ells es tracta l’evolució urbanística de la vila medieval, la seva forma de govern, els edificis més representatius entre altres coses.
Presentació del llibre a càrrec de Marc Bosch, David Bote, Alexis Serrano i Alexandra Capdevila [ Foto Arxiu Comarcal del Maresme]
Públic assistent a l'acte [ Foto Arxiu Comarcal del Maresme]
Autors de la monografia[ Foto Arxiu Comarcal del Maresme]