dissabte, 29 de juny del 2019

Conferència sobre l’art romànic cluniacenc al sud de França al Museo de Albacete

El dimarts 28 de maig de 2019 vaig tenir el plaer de fer una conferència al Museo de Albacete sobre l’art romànic cluniacenc al sud de França. 

El cicle de conferències va estar organitzat per l’Associació Cultural “Amigos del Museu de Albacete” i va estar coordinat per la Dra. María Ángela Franco Mata, directora del Departament d'Antiguitats Medievals i Cap honorària des de la seva jubilació del Museu Arqueològic Nacional, que va presentar l'acte.

La conferència estava emmarcada en un cicle sobre el romànic al sud de França on també hi van participar, Isidro G. Bango Torviso (Universidad Autónoma de Madrid) sobre «El desarrollo del románico en Francia: contexto social y religioso»; Ramón Yzquierdo Perrin (Universidad de La Coruña) amb el títol «Catedrales e iglesias en el sur de Francia»; Lourdes de Sanjosé Llongueras (Universidad de Barcelona) sobre «La orfebrería en los caminos de peregrinación jacobea en Francia y España»; César García Álvarez (Universidad de León) amb el títol de «La portada de la abadía de Moissac: arte, iconografía, simbolismo, música»; Jordi Camps Soria, (Museu Nacional d’Art de Catalunya) sobre «Monumentos románicos en Provenza y Languedoc» i per tancar el cicle vaig oferir la conferència sobre «Cluny, abadías y monasterios en el sur de Francia». 
a la xerrada vaig oferir una visió de la importància de la voluntat reformadora de l’orde de Cluny, la seva expansió per Europa i les seves principals aportacions a en el camp de l’arquitectura. 
Voldria agrair la bona acollida del públic assistent i també a l’amabilitat de la directora del Museo de Albacete Rubí Sanz Gamo i de Pascual Clemente, tècnic del Museo de Albacete. 


Inici de la conferència [Fotografia: Pascual Clemente - Museo de Albacete]

Públic assistent a les conferències [Fotografia: Elena Martínez Velasco www.elgambitero.es]